Greenwall 1.0 met signing

Akoestische moswand van rendiermos met logo en verlichting

Een prachtige, akoestische moswand die al het geluid absorbeert én het logo van je bedrijf op een unieke manier zichtbaar maakt: een droom die werkelijkheid wordt. Onze meubelmakers vertalen jouw logo in de Greenwall op welke manier je ook wilt: in hout met verlichting bijvoorbeeld. Niet alleen heb je zo een unieke moswand die al het geluid absorbeert; maar ook een stukje kunst dat een boodschap uitzendt. Wie houdt er nu niet van groen? Onze Greenwall met signing is geheel onderhoudsvrij.

 • natuurlijk product
 • geen onderhoud
 • AW-waarde van 1,2
 • beeldmerk mogelijk

Natuurlijk en 100% onderhoudsvrij product

Deze akoestische moswand is met recht een groene akoestische oplossing. Vanaf het rapen van het mos op de toendra’s, tot het moment dat dit paneel aan jouw wand hangt, is deze groene jongen zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Een prachtige akoestische moswand die ook nog eens 100% onderhoudsvrij is.

AW-waarde van 1,2

Een natuurlijke, groene, akoestische moswand die ongewenst geluid opslorpt. Wat wil je nog meer? Met een AW-waarde van 0,6 is deze akoestische moswand een natuurtalent in het opnemen van geluid. De natuur is onze beste akoestisch adviseur. Wil je de natuur een stukje helpen naar een AW-waarde van 1,2 dan is dat zeker mogelijk. Wij kunnen de Greenwall ‘upgraden’ tot het beste akoestische groene wand met een AW-waarde van 1,2. Dan zal de wand iets dikker worden maar dan heb je ook wat.

Beeldmerk of logo mogelijk

Onze vakmensen kunnen uit kunststof, hout, metaal of glas nagenoeg elk logo vertalen: met of zonder verlichting. Het is ons niet snel te dol. dus wil je een écht unieke moswand die het DNA van je organisatie volledig uitademt? Bel ons en wij zorgen dat het mogelijk wordt.

Bij de receptie hangt een Greenwall met ons logo, wat een ontvangst

Wat is rendiermos?

Achter dit ogenschijnlijk simpel product schuilt een heel verhaal

Vanaf Denemarken tot aan de Noordpool ligt hetzelfde rendiermos. Omdat daar geen gras groeit eten bijvoorbeeld de elanden het mos als bij ons het gras voor de koeien.

Onze producent raapt het mos en slaat dit op in schuren. Als het nodig is wordt het eerst gewassen in azijn-oplossing. Dan wordt het gedroogd. Na het drogen worden het gekleurd in baden. De samenstelling is geheim maar er zitten in ieder geval pigmenten, glycerine en mineralen in. Daarna wordt het mos gedroogd en in dozen verpakt voor het transport naar Nederland.

10 jaar geleden zijn in Nederland voor het eerst gestart met het gebruik van rendiermos aan wanden en met akoestische eigenschappen. Tevens weten we dat het mos als het niet direct in het zonlicht hangt zeker 10 jaar op kleur blijft.

Soorten materiaal

Het logo is in verschillende materialen uit te voeren

Er zijn altijd mogelijkheden die wij nog niet in de praktijk hebben uitgevoerd. Dit wil dus niet zeggen dat het niet kan. De materialen waar wij al eerder logo’s mee hebben verwerkt in een Greenwall 1.0 zijn:

 • geborsteld RVS
 • geborsteld aluminium
 • plexiglas
 • acrylaat
 • eikenhout
 • essenhout
 • PETFelt
 • glas

en in combinatie met verlichting

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF met akoestisch rendiermos van 25 a 45 mm

De hoogte van het mos kan sterk variëren. Vanaf de wortel tot aan de kroon gebruiken wij het mos. Met RVS nietjes bevestigen wij de plukjes mos aan het MDF.

Het hang af hoe ‘hoog’ het mos is wanneer het mos in Finland is geraapt. In het voorjaar is het mos lager en in het najaar is het mos langer. In het najaar heeft het mos de hele zomer door kunnen groeien.

Bevestiging

Het rendiermos wordt met RVS nietjes aan het paneel bevestigd

Afwerking

Het is mogelijk om de Greenwall 1.0 uit te laten voren met plint en frame erom heen.

Formaten

Wij maken de panelen zo groot mogelijk in onze werkplaats.

10 jaar geleden toen we gestart zijn met het maken van de Greenwall panelen maakten we panelen va 60 x 60 cm. Inmiddels maken wij de panelen zo groot mogelijk tot maximaal 1220 x 2440 mm per paneel. Het grote voordeel is dat de naden van de platen niet zichtbaar zijn. Tevens zijn logo’s, verlichting of andere zaken heel gemakkelijk te integreren. Ook stopcontacten verwerken we in de moswand zodat dit ‘opgenomen’ worden in deze prachtige wand.

Kleuren

Het rendiermos is in diverse kleuren beschikbaar

We hebben 16 kleuren mos beschikbaar. De donkergroen en naturel verkopen we veruit het meest. Afhankelijk van de wens en ontwerp kunnen we andere kleuren gebruiken.

NRC-waarde

De AW-waarde van een standaard paneel is 0,6 maar wij kunnen de Greenwall upgraden naar een AW-waarde van 1,2

Een echte moswand met ons logo van hout erin geplaatst?

Als je meer wilt weten over onze Greenwall 1.0 met je eigen logo en hoe we dit kunnen uitvoeren? Bel ons en we helpen je direct.

088 134 7600