De akoestiek meten

Galmt het in de kantoortuin of is het toch wel erg luidruchtig in het pand? Dan kunnen wij dit bij Het Stille Verzet inzichtelijk maken door te meten.

Wanneer wij de akoestiek of galmtijd meten weten wij precies hoeveel geluid er is en met wat voor geluid we te maken hebben: in vakjargon wordt dit ook wel het meten van de nagalmtijd genoemd.

Wat wikipedia hier over zegt: “Nagalmtijd is de tijd dat een geluidsverschijnsel in de ruimte nog hoorbaar als de geluidsbron al is gestopt”. Hetgeen er uitkomt is een getal bijvoorbeeld 0,8 seconden. Voor elk gebruik van een ruimte kan je een nagalmtijd bepalen. Bijvoorbeeld in een kantoortuin 0,7 seconden en een atrium 1,2 seconden.

Na het meten van de galmtijd in een ruimte kunnen wij een of meerdere oplossingen voorstellen én precies bepalen hoeveel van deze oplossingen we exact nodig hebben om de gewenste nagalmtijd of akoestisch comfort te behalen.

Zo zorgen we voor de perfecte akoestiek met de gewenste design oplossing. Dit alles kunnen we zelfs garanderen!

Spelregels

Er zijn een paar spelregels die wij belangrijk vinden:

• De eerste voorwaarde is dat je serieus zaken met ons wilt doen met een bedrijf die duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel heeft staan.

• De tweede voorwaarde is dat je de akoestische meting en advies zelf moet aanvragen. Wij willen in gesprek zijn met de beslissers zodat we met respect en open vizier met elkaar kunnen overleggen en adviseren.

Dat is alles en dan komen we bij je langs. Als je uiteindelijk er voor kiest om niets te doen of de uitvoering door een andere partij te laten uitvoeren dan vragen we je een donatie van 1% van de het offertebedrag inclusief BTW te doen bij de goede doelen die wij een warm hart toedragen. Dit is dus hetgeen wat niet vrijblijvend is.

Zo werkt voor ons commitment en waar we voor staan.

Nagalmtijd meten kost je geen stuiver?!

Het meten van de akoestiek vraagt om vakmanschap en ervaring. Zo weten wij bij Het Stille Verzet exact hoe we de galmtijd moeten meten en interpreteren. En dat laatste is wellicht nog moeilijker.

Wij vinden een goed advies belangrijk en akoestiek is in de hoofdlijnen niet erg complex maar een op maat gesneden advies is wel een flinke klus.

Als je de akoestiek wilt laten meten en adviseren door Het Stille Verzet dan kost het je niks. Je hoort het goed geen fluit, niks en noppes maar het is niet vrijblijvend.

Weten of wij uw akoestiek kunnen meten?

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij je hier mee kunnen helpen, bel ons op en dan zorgen wij voor de stilte

088 134 7600