Een product volgens de circulaire regels

Het akoestisch PET vilt is een mooi voorbeeld van een product dat volgens de circulaire regels bedacht, ontworpen en gemaakt is. Zelfs ná de gebruiksperiode kunnen we dit stukje design met 30% nieuw PET omtoveren tot een nieuw prachtwerk. Een geweldig voorbeeld van upcycling. Design en duurzaamheid kunnen hand in hand.

De principes van Circulaire Economie

Een product mag natuurlijk niet ‘zomaar’ een circulair product genoemd worden. Circulaire producten moeten voldoen aan de principes van de Circulaire Economie. Het Stille Verzet houdt zich bij het ontwerpen en produceren van onze circulaire producten dan ook altijd aan deze 8 principes:

1. Het waardebehoud
Het waardebehoud van een circulair product wordt gemaximaliseerd door naar het product hergebruik, het hergebruik van onderdelen en het hergebruik van grondstoffen te kijken.

2. Het ontwerp
Producten worden zo ontworpen en gemaakt dat deze aan het eind van de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en de materiaalstromen eenvoudig gescheiden kunnen worden.

3. De productie
Productiemethoden zijn duurzaam en bij gebruik en verwerking van het product worden geen schadelijke stoffen uitgestoten.

De voordelen van Circulaire Economie en ondernemen

Omdat Het Stille Verzet zoveel mogelijk gebruik maakt van duurzame en circulaire akoestische oplossingen, betekent dit dat wij met specifieke materialen en technieken werken.

Zo maken we gebruik van natuurvezels met geweldige geluidsabsorberende eigenschappen en formaldehyde-vrij hout. En zorgen onze akoestische oplossingen niet alleen voor een gezonde werkomgeving, maar dragen ze ook bij aan een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Al onze producten worden in ons mooie Nederland ontworpen en gemaakt, zonder kinderarbeid en 100% FSC.

4. Gebruiksproducten zijn herbruikbaar
De onderdelen en grondstoffen van gebruiksproducten worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies.

5. Verbruiksproducten zijn biologisch afbreekbaar
De grondstoffen van verbruiksproducten zijn biologisch afbreekbaar en worden teruggegeven aan de natuur.

6. Geen sprake van bezit
Producenten behouden het eigendom van gebruiksproducten. De klanten betalen het gebruik hiervan, niet het bezit. Op deze manier kan de producent het product na gebruikstijd hergebruiken.

7. De kwaliteit
De prestatie van het product bepaalt de waarde, en de kwaliteit is dus altijd zeer hoog.

8. Gericht op samenwerking binnen de keten
Een van de meest belangrijke succesfactoren is (cross-sectorale) ketensamenwerking gericht op het creëren van meervoudige waarde.


Wat zijn de voordelen van Circulaire Economie?

• Geen druk op liquiditeiten (in de vorm van éénmalige aanschaf).
• Toepassen van gezonde materialen (formaldehyde-vrij hout, natuurvezels).
• Verantwoord geproduceerd (zonder kinderarbeid, 100% FSC)
• Alleen betaling voor het nut en niet voor het bezit.

Akoestische meting aanvragen

Meten is weten

Ons doel is ook onze gezamenlijke passie, namelijk ‘op een creatieve en duurzame wijze de werkomgeving stil maken’. En dat doen we door het maken en leveren van akoestische kwaliteitsproducten van Hollandse bodem, gemaakt door de beste vakmensen.

Wat daarvoor nodig is kunnen we berekenen op basis van een meting. Dan praten we over hetzelfde fruit.

Vraag een meting aan

Wil je weten hoe we de Circulaire Economie en akoestiek combineren?

Als u meer wilt weten over deze werkwijze en hoe wij je hier mee kunnen helpen, bel ons op en dan zorgen wij voor de stilte

088 134 7600