Cork Rough

Isolatie panelen van kurkschors

Kurkschors van de kurkeik aan je wand, zo natuurlijk als dit kom je het niet vaak tegen! Dit schors wordt om de 9 jaar duurzaam geoogst en wordt daarna met stoom en een speciale lijm tot robuuste panelen geperst. Een Cork Rough wand is een echte isolator en houdt geluid bijzonder goed tegen en zorg voor een diffuus effect op het geluid. Kurk is uiterst decoratief.

  • natuurlijk product
  • decoratief
  • perfecte isolatie
  • brandvertragend

Natuurlijk, decoratief product

Van de boom, tot aan je wand. De boeren in Portugal oogsten om de 9 jaar het schors van de kurkeik. Dit gebeurt op een duurzame manier; de boom groeit na oogst gewoon verder. De harde buitenzijde van de kurkschors wordt gebruikt om de robuuste Cork Rough panelen van te maken.

Perfect isolatie

Als onze vakmensen een akoestische kurk muur plaatsen ontdreunen ze de wand, waardoor het beste van twee werelden bereikt wordt: een mooie natuurlijke wand én een geweldige akoestische isolatie. De natuur heeft het allemaal al een keer bedacht.

Brandvertragend en duurzaam productieproces

Na scheiding van het schors van de eik worden de dunste delen eerst langere tijd gedroogd en daarna gesorteerd. Dan zoekt met handmatig de delen bij elkaar voor een paneel. Een 10 mm dik kurkgranulaat paneel is ingesmeerd met lijm en een pers met stoom tot bruikbare panelen geperst; klaar voor onze vakmensen om mee aan de slag te gaan

De natuur aan mijn wand om heerlijk rustig van te worden.

Opbouw

De schors panelen worden altijd verlijmd op 18 mm multiplex in een halfsteens verband.

De schors panelen ‘werken’ enorm wat zoveel wilt zeggen dat ze uitzetten en krimpen. Dit gaat met zoveel kracht dat het voortgekomen is dat de panelen van de wand gebroken zijn. Daarom maken we in onze werkplaats eerst een wand van 18 mm multiplex exact op maat van de wand. Daarna worden de kurkpanelen volledig verlijmd. Tevens voorzien we de dikkere delen met speciale schroeven om de panelen goed vast te maken.

Zo onstaat een naadloze wand die er jaren prachtig uitziet.

Bevestiging

Het multiplex met Cork Rough wordt met lijm en schroeven tegen de wand gemonteerd

Afwerking

Zijkanten van het paneel worden met mat zwarte verf afgewerkt.

Formaten

De panelen zijn standaard 600 x 900 mm waarbij het patroon staand is.

De panelen worden in Portugal geproduceerd en de tijd van produceren en verwerken voor je wand kan makkelijk een jaar tussen zitten. Dat wil zeggen als wij de panelen verwerken de panelen ook 580 x 910 mm zijn. Op onze formaatzaag ‘kanten’ wij de randen waardoor alle panelen wellicht iets kleiner worden dat er nog steeds een naadloze kurkwand ontstaat.

Samenstelling

10 mm kurkgranulaat en 30 tot 60 mm kurkschors

Akoestische isolatie-waarde

We hebben diverse panelen gemeten maar de verschillen per paneel zijn enorm

Per producent en per batch kan er enorme dikte verschillen zijn. Hierdoor kan je niet een eenduidige isolatie-waarde bepalen. We hebben diverse panelen gemeten en het gaat van 3 tot 9 dB en dit was zonder achterpaneel van 18 mm multiplex. Dus een sandwich van kurkschors met multiplex zal een nog beter isolatie resultaat geven.

Robuste kurkschors aan je wand als een sierraad voor de kantoortuin?

Wil je meer weten over onze werkwijze en hoe we je kantoor optimaal akoestisch kunnen maken. Bel ons en Yes, We Can !

088 134 7600