Cork Square

Natuurlijke isolatie panelen van de binnenzijde kurkschors

De binnenzijde van het schors van kurkeik aan je wand, zo wordt elk onderdeel van de schors gebruikt. Dit kurkschors wordt om de 9 jaar duurzaam geoogst. De dunnere delen van de kurkschors worden in lagen geschild en wordt daarna met stoom en een speciale lijm tot een bruikbaar paneel geperst. Deze isolerende kurkmuur is een echte isolator en houdt geluid bijzonder goed tegen.

  • natuurlijk product
  • decoratief
  • perfecte isolatie
  • brandvertragend

Natuurlijk, decoratief product

Van de boom, tot aan je wand. De boeren in Portugal oogsten om de 9 jaar het schors van de kurkeik. Dit gebeurt op een duurzame manier; de boom groeit na oogst gewoon verder. De harde buitenzijde van de kurkschors wordt gebruikt om de robuuste Cork Rough panelen van te maken.

Perfect isolatie

Als onze vakmensen een akoestische kurk muur plaatsen ontdreunen ze de wand, waardoor het beste van twee werelden bereikt wordt: een mooie natuurlijke wand én een geweldige akoestische isolatie. De natuur heeft het allemaal al een keer bedacht.

Brandvertragend en duurzaam productieproces

Na het oogsten van de kurk worden de dunste stukken kurk eerst gedroogd. Vervolgens worden de stukken voor het paneel handmatig geselecteerd. Dese stukken kurk worden met een speciale lijm en stoom tot een bruikbaar paneel geperst op een basis van 10 mm kurkgranulaat. Een duurzaam productieproces waar wij op toezien. Nu kunnen onze vakmensen aan de slag met het Cork paneel en maken wij het op maat voor jouw ruimte.

De natuur aan mijn wand, om heerlijk rustig van te worden.

Opbouw

De panelen zijn tussen de 10 en 30 mm dik

Omdat de panelen opgebouwd zijn van delen schors dat aan de binnenzijde van een schorseneel vandaag komt is het relatief zacht materiaal. De platen ‘werken’ dan ook niet en kunnen met kit aan de wand gemonteerd worden.

Bevestiging

De Cork Square panelen worden met schroeven tegen de wand gemonteerd en kan eventueel aanvullend gelijmd worden.

Afwerking

Zijkanten van het paneel worden met mat zwarte verf afgewerkt.

Formaten

De panelen zijn standaard 600 x 900 mm.

De panelen worden in Portugal geproduceerd en de tijd van produceren en verwerken voor je wand kan makkelijk een jaar tussen zitten. Dat wil zeggen als wij de panelen verwerken de panelen ook 580 x 910 mm zijn. Op onze formaatzaag ‘kanten’ wij de randen waardoor alle panelen wellicht iets kleiner worden dat er nog steeds een naadloze kurkwand ontstaat.

Samenstelling

10 mm kurkgranulaat en 20 tot 40 mm kurkschors

Akoestische isolatie-waarde

We hebben diverse panelen gemeten maar de verschillen per paneel zijn enorm

Per producent en per batch kan er enorme dikte verschillen zijn. Hierdoor kan je niet een eenduidige isolatie-waarde bepalen. We hebben diverse panelen gemeten en de isolatiewaarde kan 2 tot 6 DbA zijn. Dit kunnen we aan aanpassen door materiaal gebruik en de wijze van montage.

Je hele wand als een groot prikbord en een natuurlijke knuffelmuur?

Meer weten over onze werkwijze en hoe we de kantine tot perfecte rustplek kunnen maken? Bel ons en we pakken het samen doortastend aan.

088 134 7600