Bark

Duurzame schorspanelen als natuurlijke diffuser

Deze decoratieve biobased panelen zijn een sierraad voor elke ruimte. De stukjes natuurlijk schors worden gestoomd en handmatig uitgezocht, eenzijdig geschuurd en gepuzzeld tot vloeiende natuurlijke lijnen. Wij maken de Bark panelen als wand of met een mooie lijst.

Ben je op zoek naar geluidsverbetering en meer natuur in je ruimte? Dan is Bark de oplossing voor jou.

  • decoratief
  • natuurlijk materiaal
  • diffuus effect
  • elke grootte is mogelijk

Natuurlijk materiaal

Deze stukken schors worden in Portugal voor ons geselecteerd. De kleine stukken worden in zakken gedaan en worden verkocht als bodembedekker voor de tuin. De grotere stukken worden voor ons gestoomd en verzameld in bigbags.

In onze werkplaats sorteren we de schors op grootte en schuren een zijde vlak zodat deze verlijmd kan worden. Onze vakmensen sorteren en puzzelen de panelen zo in elkaar dat ze naadloos op elkaar aansluiten.

Diffuus effect

De Bark panelen fungeren als een geluid diffuser. Het schors ‘breekt’ de geluidsgolven en zorgt dat de akoestiek in je ruimte wordt verbeterd. Elk Bark paneel is uniek en het effect is daardoor niet te standaardiseren.

Decoratief

Bark voeren wij uit met een lijst of als een gehele wand. In overleg is Bark volledig te maken naar jouw wens. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een kader van hout of blank staal. Wil je een complete wand, dan zorgen wij er voor dat zelfs de hoeken naadloos verwerkt worden.

Informeer direct naar de mogelijkheden als je geïnteresseerd bent in deze oplossing die én geluid verbeterd én een echte eye-catcher is voor jouw ruimte.

Natuur en gezelligheid en akoestiek, wauw

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, 30 - 60 mm Berkenschors

Wij gebruiken formaldehyde-vrij MDF van 9 mm. Het is een Engels product waarbij de houtvezels en papieremulsie samen met stoom en druk een HD MDF geeft. Heel fijn om mee te werken. Onze vakmensen kunnen met dit MDF gezond werken en als klant krijg je een gezond akoestisch product. Het beste van vele werelden.

Bevestiging

De panelen kunnen direct op de wand gemonteerd worden of met keeplatten, zodat de panelen ook eenvoudig gedemonteerd kunnen worden.

Afwerking

Panelen kunnen met plint in elke RAL-kleur uitgevoerd worden.

Formaten

Nagenoeg is elk formaat mogelijk. De Bark kunnen we als een puzzelstuk naadloos verlengen.

Een decoratieve natuurlijke wand en diffuser?

Als je meer wilt weten over deze natuurlijke wand met bijzondere kwaliteiten? Bel ons en wij helpen je graag verder.

088 134 7600