63 dB

Mobiele muziekstudio met een isolatiewaarde van 63 dB en een geweldige geluidsabsorptie

Deze muziekstudio is gemaakt van duurzame materialen zoals hout zonder formaldehyde en gerecyclede bitumen. Hij wordt in elementen opgebouwd en op elke gewenste locatie opgebouwd. Akoestisch isoleert de studio 63 dB en met absorptie aan de binnenkant is muziek maken in deze studio een feestje. De 63 dB kan uitgevoerd worden naar wens dus kom maar op.

  • duurzaam gebouwd
  • 63 dB isolatiewaarde
  • geweldige absorptie
  • aanpasbaar

Duurzame materialen

De 63 dB is vanaf papier helemaal duurzaam ontworpen. Het hout is vrij van formaldehyde, de bitumen die we gebruiken is van een gerecyclede bron, de elementen waar de studio uit gemaakt is zijn geschroefd en kunnen ook weer uit elkaar gehaald worden. In de binnen- en buitenschil zitten 3 lagen akoestisch PET gemaakt van gerecycled materiaal.

Al met al een geweldige studio, ontworpen en uitgevoerd met duurzaamheid als uitgangspunt.

Isolatiewaarde van 63 dB

De isolatiewaarde is van wereldklasse. Met een slordige 63 dB kan je in de studio flink herrie maken en buiten de studio op een meter afstand kan je het geluid bijna niet ontwaren. Het gevolg hiervan is dat een klant heeft gevraagd een camera op te hangen om te zien of iemand in de studio is omdat je het aan het geluid niet kan horen.

Ook de absorptie in de studio is prima. Tijdens de geluidsmeting komt naar voren dat per octaaf er maar maximaal 10% toenamen is wat op tekening wel bedacht was, maar in de praktijk moest blijken.

Aanpasbaar

Deze studio is compleet zoals hij nu is. Er kunnen altijd wensen zijn die de 63 dB nog beter of toegesneden maakt op het gebruik. Mogelijk zijn er andere ‘niet-akoestische’ wensen, zoals een raam of twee of de diffuser in de studio in een inspirerende of huiselijke andere kleur.

Je zegt het maar, wij kunnen daar wel iets mee.

Als er nu muziek gemaakt wordt, hoeft niet iedereen mee te genieten

Opbouw

Dat is het geheim van de smit maar.

De opbouw van de wanden en het ontkoppelen ervan is wel een beetje ons geheim. Om een stuk inzicht te geven zal ik de opbouw van de wanden beschrijven:

18 mm formaldehyde-vrij OSB
3 mm bitumen
2 lagen gips
3 x 65 mm akoestisch PET
2 lagen gips
3 mm bitumen
18 mm formaldehyde-vrij OSB

Alle wanden en vloeren zijn ontkoppeld en er is een hele zware suskast in de wanden verwerkt.

Afwerking en installatie

Dat kan als volgt uitgevoerd worden

De afwerking kan op verschillende manieren. Het basismaden is transparant gelakt en is overal met hetzelfde materiaal uitgevoerd.

Het is mogelijk de buitenzijde in een kleur of ander materiaal uit te voeren, zolang dit maar duurzaam is inclusief een duurzame verwerking.

Voor de binnenzijde geldt hetzelfde, waarbij de ontworpen akoestiek niet aangetast mag worden.

Formaten

De 63 dB kan in velen formaten uitgevoerd worden

Muziek maken en de omgeving hoort niets en dat op een duurzame manier?

Als je meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij je in stilte geluid of muziek laten maken. Bel ons en wij helpen je uit de droom.

088 134 7600