Greenwall 1.0

Akoestische moswand van rendiermos

Een prachtige, akoestische moswand die al het geluid opneemt en niet om onderhoud vraagt. Een droom die werkelijkheid wordt. Zo kun je ook zonder groene vingers een natuurlijke, groene, akoestische moswand in je ruimte hebben. De akoestische moswand wordt vanaf het rapen van het mos in Finland, tot het moment waarop het aan je wand hangt, helemaal duurzaam geproduceerd. Het heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘groene kanjer’.

  • natuurlijk product
  • geen onderhoud
  • AW-waarde van 1,2
  • brandvertragend

Natuurlijk en 100% onderhoudsvrij product

Deze akoestische moswand is met recht een groene akoestische oplossing. Vanaf het rapen van het mos op de toendra’s, tot het moment dat dit paneel aan jouw wand hangt, is deze groene jongen zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Een prachtige akoestische moswand die ook nog eens 100% onderhoudsvrij is. Dus zeker niet sproeien of bevochtigen deze Greenwall blijft 10 a 15 jaar helemaal goed.

AW-waarde van 1,2

Een natuurlijke, groene, akoestische moswand die ongewenst geluid opslorpt. Wat wil je nog meer? Met een AW-waarde van 0,6 is deze akoestische moswand een natuurtalent in het opnemen van geluid. De natuur is onze beste akoestisch adviseur. Wil je de natuur een stukje helpen naar een AW-waarde van 1,2 dan is dat zeker mogelijk.

Wij kunnen de Greenwall ‘upgraden’ tot het beste akoestische groene wand met een AW-waarde van 1,2. Wij plaatsen dan een klasse-A absorptie materiaal onder het mos waardoor de akoestisch eigenschappen enorm toenemen. Dan zal de wand iets dikker worden maar dan heb je ook wat.

Brandvertragend en duurzaam productieproces

Elke fase van het productieproces is duurzaam ingericht. Nadat het mos gekleurd en brandvertragend is gemaakt wordt het gesorteerd en vervolgens in recyclebare dozen naar Nederland vervoert. Wij hebben vervolgens weer een speciaal team klaarstaan die het mos tot deze mooie, unieke, akoestische Greenwall 1.0 verwerken.

Brandvertragend certificaat:
Fire Classification_Greenwall 1

De wand in mijn kantoor getransformeerd als bos, heerlijk !

Wat is rendiermos?

Achter dit ogenschijnlijk simpel product schuilt een heel verhaal

Vanaf Denemarken tot aan de Noordpool ligt hetzelfde rendiermos. Omdat daar geen gras groeit eten bijvoorbeeld de elanden het mos als bij ons het gras voor de koeien.

Onze producent raapt het mos en slaat dit op in schuren. Als het nodig is wordt het eerst gewassen. Dan wordt het gedroogd. Na het drogen worden het gekleurd in baden. De samenstelling is geheim maar er zitten in ieder geval pigmenten, glycerine en mineralen in. Daarna wordt het mos gedroogd en in dozen verpakt voor het transport naar Nederland.

10 jaar geleden zijn in Nederland voor het eerst gestart met het gebruik van rendiermos aan wanden en met akoestische eigenschappen. Tevens weten we dat het mos als het niet direct in het zonlicht hangt zeker 10 a 15 jaar op kleur blijft.

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF met akoestisch rendiermos van 25 a 45 mm

De hoogte van het mos kan sterk variëren. Vanaf de wortel tot aan de kroon gebruiken wij het mos. Met RVS nietjes bevestigen wij de plukjes mos aan het MDF.

Het hang af hoe ‘hoog’ het mos is wanneer het mos in Finland is geraapt. In het voorjaar is het mos lager en in het najaar is het mos langer. In het najaar heeft het mos de hele zomer door kunnen groeien.

Bevestiging

Het rendiermos wordt met RVS nietjes an het paneel bevestigd

Afwerking

Het is mogelijk om de Greenwall 1.0 uit te laten voren met plint en frame erom heen.

Formaten

Wij maken de panelen zo groot mogelijk in onze werkplaats.

10 jaar geleden toen we gestart zijn met het maken van de Greenwall panelen maakten we panelen va 60 x 60 cm. Inmiddels maken wij de panelen zo groot mogelijk tot maximaal 1220 x 2440 mm per paneel. Het grote voordeel is dat de naden van de platen niet zichtbaar zijn. Tevens zijn logo’s, verlichting of andere zaken heel gemakkelijk te integreren. Ook stopcontacten verwerken we in de moswand zodat dit ‘opgenomen’ worden in deze prachtige wand.

Kleuren

Het rendiermos is in diverse kleuren beschikbaar

We hebben 16 kleuren mos beschikbaar. De donkergroen en naturel verkopen we veruit het meest. Afhankelijk van de wens en ontwerp kunnen we andere kleuren gebruiken.

Kleurkaart

AW-waarde

De AW-waarde van een standaard paneel is 0,6 en dit kunnen met een biobased ondergrond naar een AW-waarde van 1,2 brengen

Wie voelt zich nu niet thuis in de natuur?

Als je meer wilt weten over onze Greenwall 1.0 en dat ie echt zo geweldig zoals we schrijven? Bel ons en we helpen je direct.

088 134 7600