Natuur met lijst

Greenwall 1.0, Greenwall 2.0 en Cork Rough als schilderij

Een prachtig akoestisch schilderij van mos of kurk dat al het geluid opneemt en niet om onderhoud vraagt. Een droom die werkelijkheid wordt. Daarnaast wordt ieder product vanaf het rapen van het mos in Finland, tot het moment waarop het aan je wand hangt, helemaal duurzaam geproduceerd. Of je nu een mooi natuurlijk schilderij van mos, of van kurk aan je muur wilt: het is allemaal mogelijk.

  • natuurlijk product
  • geen onderhoud
  • verschillende lijsten
  • brandvertragend

Natuurlijk product zonder onderhoud

Ons akoestisch schilderij van mos of kurk als eyecatcher op jouw werkplek: met een lijst in die ene kleur die je zo mooi vindt. Het kan. We kunnen de houten lijst in vrijwel elke RAL-kleur uitvoeren. Design en duurzaamheid kunnen hand in hand.

verschillende lijsten mogelijk

Stel je eigen unieke wand samen met één of meerdere schilderijen: kies het materiaal, de maatvoering én de kleur van jouw lijst, en onze vakmensen realiseren jouw creatie. Elk schilderij wordt door het gebruik van keeplatten strak en eenvoudig opgehangen.

Brandvertragend en duurzaam productieproces

Elke fase van het productieproces is duurzaam ingericht. Nadat het mos gekleurd en brandvertragend is gemaakt wordt het gesorteerd en vervolgens in recyclebare dozen naar Nederland vervoert. Wij hebben vervolgens weer een speciaal team klaarstaan die het mos tot deze mooie, unieke, akoestische Greenwall 1.0 verwerken.

Schilderij naar wens op kantoor, fantastisch

Wat is akoestisch rendiermos?

De basis van dit bijzondere stukje natuur

Vanaf Denemarken tot aan de Noordpool ligt hetzelfde rendiermos. Omdat daar geen gras groeit eten bijvoorbeeld de elanden het mos als bij ons het gras voor de koeien.

Onze producent raapt het mos en slaat dit op in schuren. Als het nodig is wordt het eerst gewassen in azijn-oplossing. Dan wordt het gedroogd. Na het drogen worden het gekleurd in baden. De samenstelling is geheim maar er zitten in ieder geval pigmenten, glycerine en mineralen in. Daarna wordt het mos gedroogd en in dozen verpakt voor het transport naar Nederland.

10 jaar geleden zijn in Nederland voor het eerst gestart met het gebruik van rendiermos aan wanden en met akoestische eigenschappen. Tevens weten we dat het mos als het niet direct in het zonlicht hangt zeker 10 jaar op kleur blijft.

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF met akoestisch rendiermos van 25 a 45 mm of kurkschors

De hoogte van het mos kan sterk variëren. Vanaf de wortel tot aan de kroon gebruiken wij het mos. Met RVS nietjes bevestigen wij de plukjes mos aan het MDF.

Het hang af hoe ‘hoog’ het mos is wanneer het mos in Finland is geraapt. In het voorjaar is het mos lager en in het najaar is het mos langer. In het najaar heeft het mos de hele zomer door kunnen groeien.

Het kurkschors zal verlijmd worden op de 9 mm MDF en daarom heen zal een houten lijst geplaatst worden.

Bevestiging

Het paneel met lijst zal met keeplatten worden bevestigd

Afwerking

Deze oplossing heeft altijd een houtenlijst die in elke RAL-kleur of beits uit te voeren is

Formaten

Wij maken de panelen met lijst elk formaat wenselijk

Kleuren

Het rendiermos is in diverse kleuren beschikbaar

We hebben 16 kleuren mos beschikbaar. De donkergroen en naturel verkopen we veruit het meest. Afhankelijk van de wens en ontwerp kunnen we andere kleuren gebruiken.

Welke schilderij met natuur mogen we voor je maken?

Mocht je meer van onze werkwijze of wat de mogelijkheden zijn voor de akoestiek met natuur? Bel ons en we helpen je graag verder.

088 134 7600