Greenwall 1.0 plafondeiland

akoestisch plafond-eiland van geluiddempend rendiermos

Een prachtig akoestisch plafond met mos dat al het geluid opneemt en om geen enkel onderhoud vraagt. Op het akoestisch plafond met mos ligt zelfs nóg meer akoestisch materiaal om zo ook alle reflecties te absorberen. Daarnaast kunnen bestaande lampen, downlighters of kroonluchters er gewoon in verwerkt worden. Qua vorm en uitvoering kunnen we nagenoeg elke wens vertalen. In rust genieten van een natuurlijk plafond in het groen of het wit? Jij mag het zeggen.

  • natuurlijk product
  • geen onderhoud
  • AW-waarde van 1,2
  • brandvertragend

Natuurlijk en 100% onderhoudsvrij product

Vanaf het rapen van het mos in Finland tot het moment dat het aan jouw wand bevestigd is, is het traject duurzaam. En daar zien wij op toe. Als het Greenwall plafondeiland geïnstalleerd is kan het genieten beginnen; zonder enig onderhoud.

AW-waarde van 1,2

Met een AW-waarde van 1,2 is deze akoestische moswand een kampioen in het opnemen van geluid. Daarnaast zal er bovenop het plafond natuurlijk akoestisch materiaal worden geplaatst waardoor het plafond twee keer zoveel akoestische absorptie heeft!

Brandvertragend en duurzaam productieproces

Elke fase van het productieproces is duurzaam ingericht. Nadat het mos brandvertragend is gemaakt wordt het gesorteerd en vervolgens in recyclebare dozen naar Nederland vervoert. Wij hebben vervolgens weer een speciaal team klaarstaan die het mos tot dit mooie, unieke, groene product verwerken.

Brandcertificaat
Fire Classification_Greenwall 1

Een groen bladerdak in mijn kantoor, heerlijk

Wat is rendiermos?

Achter dit ogenschijnlijk simpel product schuilt een heel verhaal

Vanaf Denemarken tot aan de Noordpool ligt hetzelfde rendiermos. Omdat daar geen gras groeit eten bijvoorbeeld de elanden het mos als bij ons het gras voor de koeien.

Onze producent raapt het mos en slaat dit op in schuren. Als het nodig is wordt het eerst gewassen in azijn-oplossing. Dan wordt het gedroogd. Na het drogen worden het gekleurd in baden. De samenstelling is geheim maar er zitten in ieder geval pigmenten, glycerine en mineralen in. Daarna wordt het mos gedroogd en in dozen verpakt voor het transport naar Nederland.

10 jaar geleden zijn in Nederland voor het eerst gestart met het gebruik van rendiermos aan wanden en met akoestische eigenschappen. Tevens weten we dat het mos als het niet direct in het zonlicht hangt zeker 10 a 15 jaar op kleur blijft.

Opbouw

houten constructie, 9 mm formaldehyde-vrij MDF met akoestisch rendiermos van 25 a 45 mm

De hoogte van het mos kan sterk variëren. Vanaf de wortel tot aan de kroon gebruiken wij het mos. Met RVS nietjes bevestigen wij de plukjes mos aan het MDF.

Het hang af hoe ‘hoog’ het mos is wanneer het mos in Finland is geraapt. In het voorjaar is het mos lager en in het najaar is het mos langer. In het najaar heeft het mos de hele zomer door kunnen groeien.

Het akoestische mosplafond is 60 mm hoog. Aan de buitenzijde zal dit plafond voorzien worden van akoestisch rendiermos. De binnenzijde zal voorzien worden van 40 mm Silent Paper om de nodige reflecties te absorberen.

Bevestiging

Het akoestische plafond wordt met RVS tuien aan het plafond bevestigd

Formaten

In principe kunnen we elk mogelijk grootte en vorm uitvoeren als akoestisch mos plafond

Kleuren

Het rendiermos is in diverse kleuren beschikbaar

We hebben 16 kleuren mos beschikbaar. De donkergroen en naturel verkopen we veruit het meest. Afhankelijk van de wens en ontwerp kunnen we andere kleuren gebruiken.

AW-waarde

De AW-waarde van het plafond-eiland is 1,2 door de dubbelzijdige uitvoering

Een groen plafond en een goede akoestiek, hoe kan dat?

Als je over akoestiek en een groen dak meer wilt weten? Bel ons en wij helpen je graag verder.

088 134 7600