Soundless

Houten cassettes in vele kleuren met een geweldige akoestiek

Een speelse manier om een geweldige akoestiek te krijgen. Deze akoestische cassettes zijn er in drie verschillende diktes en absorberen hierdoor allemaal een eigen frequentiegebied. Met andere woorden: de dunne Soundless panelen absorberen het hoge frequentie geluid en de dikke panelen absorberen de basgeluiden. Ze komen in diktes van 30, 60 en 120 mm en alle akoestische cassettes krijgen een eigen kleur; helemaal naar wens.

  • Hollands vakmanschap
  • absorbeert 3 frequenties
  • uiterlijk uitwisselbaar
  • circulair product

Vakmanschap van Nederlandse bodem

In onze loods in de Zuidlandse polder maken wij met ons team van vakmensen fantastische duurzame en circulaire akoestische oplossingen. Complete maatwerkoplossingen voor én in samenspraak met onze klanten. Design en duurzaamheid kunnen hand in hand.

Absorbeert alle frequenties

Deze vierkante krachtpatsers bestaan uit drie verschillende diktes en absorberen hierdoor allemaal een eigen frequentiegebied. Met andere woorden: de dunne Soundless panelen absorberen het hoge frequentie geluid en de dikke panelen absorberen de basgeluiden.

Uiterlijk uitwisselbaar

De akoestische fotodoeken zijn uitgevoerd met een siliconen pees en de houten frames (van formaldehyde-arm hout) zijn gefreesd zodat er een sleuf is ontstaan. Hierdoor kun je de fotodoeken gemakkelijk en snel vervangen. Je kunt nagenoeg iedere PMS-kleur of RAL-kleur op het akoestisch doek laten printen.

kleurrijke blokken met slagschaduw en heerlijk stil

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, 18 mm formaldehyde-arm populierenmultiplex, akoestisch natuurvezel, akoestisch fotodoek met siliconen pees

Wij gebruiken formaldehyde-vrij MDF van 9 mm. Het is een Engels product waarbij de houtvezels en papieremulsie samen met stoom en druk een HD MDF geeft. Heel fijn om mee te werken. Onze vakmensen kunnen met dit MDF gezond werken en als klant kan je genieten van een gezond akoestisch product. Het beste van veel werelden.

Het restmateriaal wat er vrij komt bij elk product maken we Mycelium isolatie panelen mee. Als we aan het resthout geen functie meer kunnen geven maken we er akoestische oplossingen van van Mycelium of thermische panelen ook van Mycelium. Het hangt van de huidige vraag af wat we er mee doen. Zo gaat er niets verloren en zorgen we voor een positieve CO2 werkwijze.

Het populieren multiplex is formaldehyde-arm en deze gebruiken we voor de zijkanten van het akoestische wandpaneel. We zagen het populieren multiplex in stroken en met een CNC-freesinstallatie worden de groeven aan beide zijden erin gefreesd. Daarna lakken we het hout af met 2 lagen duurzame transparante lak.

We gebruiken natuurvezel als akoestische absorber. Het zijn vezels van industriële hennep die gebonden worden door bio-degradable PLA. De PLA is gemaakt van melkeiwit en zorgt voor de juiste binding van het hennep. De fabrikant vragen we de natuurvezel met de juiste densiteit en dikte te producten met de juiste akoestische absorptie die past bij het product. De absorber halen we uit de provincie Groningen waar deze van ouds her geproduceerd wordt. Hierdoor ontstaat een door-en-door Hollands product en minimaliseren we direct de Carbon Footprint.

Bevestiging

De Soundless cassette's worden met keeplatten opgehangen.

Formaten

Een Soundless cassette is 600 x 600 mm met een dikte van 30, 60 of 120 mm hoog

Kleur of fotografie

Nagenoeg alle PMS-kleuren en fotografie kan vertaald worden in Soundless panelen

Nagenoeg alle PMS-coated kleuren kunnen we vertalen in de fotodoeken van de Soundless panelen. We kunnen RAL-kleuren matchen maar daar zal altijd een verschil in zitten.

Tevens hebben we een fotodatabank met ruim 4000 beelden in HIGH RES formaat die ingezet kunnen worden. Wij zorgen ervoor dat de foto exact over de Soundless cassette’sf gemaakt worden. Tevens sparen we 8 mm tussen de foto’s uit van de houten plint zodat het optisch naadloos van foto naar foto loopt.

Akoestische absorptie-waarde

Elke dikte heeft zijn eigen akoestische absorptie

De dunste Soundless absorbeert het hoog frequent geluid. De 60 mm dikke Soundless dempt het midden geluid en de 120 mm Soundless absorbeert het bas geluid oftewel het spraakverstaanbaarheidsgebied. De mix van de drie diktes van de Soundless panelen zorgt dus voor een heel uitgebalanceerd akoestische absorptie.

Pixelated art met akoestiek, wauw !

Als je meer wilt weten over de onbegrensde mogelijkheden van akoestiek en design? Bel ons en we helpen je graag verder.

088 134 7600