Akoestisch fotografisch wandpaneel

fotografisch, akoestisch wandpaneel met geweldige geluidsabsorberende kwaliteiten

Een prachtig schilderij dat ook nog eens geluid absorbeert; wat wil je nog meer? Het fotografisch doek wordt in een houten frame met akoestisch natuurvezel geleverd. Niet alleen zorgt dit voor een geweldige akoestiek, het is ook nog eens in een handomdraai te vervangen. Je kunt dit akoestisch wandpaneel namelijk in no-time omtoveren tot een nieuw schilderij door er simpelweg een andere foto in te plaatsen.

  • foto vervangbaar
  • AW-waarde van 1,2
  • elke maatvoering
  • circulair product

Foto zo vervangen

Met dit akoestisch wandpaneel kun je jouw ruimte in een handomdraai omtoveren: je kunt het fotodoek namelijk makkelijk en snel vervangen. De stilte blijft, de foto verandert. En wat de foto betreft is er keuze genoeg; we hebben ruim 5.800 foto’s om uit te kiezen! Elk seizoen een nieuwe foto; dat is akoestiek 2.0!

AW-waarde van 1,2

De akoestische natuurvezels geven dit product haar klasse-A akoestiek. Een Nederlands natuurproduct dat óók nog eens een gunstig effect heeft op de vochtbalans in je ruimte. Kies je foto en creëer je eigen akoestiek.

Circulair en daarom duurzaam

Dit akoestisch wandpaneel is volledig circulair ontworpen en geproduceerd, wat betekent dat dit paneel op en top duurzaam is. Ook na de gebruiksperiode blijft dit stukje schoonheid haar waarde behouden. Wij nemen het product weer in en zorgen dat de stilte behouden blijft.

mooie foto op de wand en een fantastische akoestiek.

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, 18 mm formaldehyde-arm populierenmultiplex, akoestisch natuurvezel, akoestisch fotodoek met siliconen pees

Wij gebruiken formaldehyde-vrij MDF van 9 mm. Het is een Engels product waarbij de houtvezels en papieremulsie samen met stoom en druk een HD MDF geeft. Heel fijn om mee te werken. Onze vakmensen kunnen met dit MDF gezond werken en als klant kan je genieten van een gezond akoestisch product. Het beste van veel werelden.

Het restmateriaal wat er vrij komt bij elk product maken we Mycelium isolatie panelen mee. Als we aan het resthout geen functie meer kunnen geven maken we er akoestische oplossingen van van Mycelium of thermische panelen ook van Mycelium. Het hangt van de huidige vraag af wat we er mee doen. Zo gaat er niets verloren en zorgen we voor een positieve CO2 werkwijze.

Het populieren multiplex is formaldehyde-arm en deze gebruiken we voor de zijkanten van het akoestische wandpaneel. We zagen het populieren multiplex in stroken en met een CNC-freesinstallatie worden de groeven aan beide zijden erin gefreesd. Daarna lakken we het hout af met 2 lagen duurzame transparante lak.

We gebruiken natuurvezel als akoestische absorber. Het zijn vezels van industriële hennep die gebonden worden door bio-degradable PLA. De PLA is gemaakt van melkeiwit en zorgt voor de juiste binding van het hennep. De fabrikant vragen we de natuurvezel met de juiste densiteit en dikte te producten met de juiste akoestische absorptie die past bij het product. De absorber halen we uit de provincie Groningen waar deze van ouds her geproduceerd wordt. Hierdoor ontstaat een door-en-door Hollands product en minimaliseren we direct de Carbon Footprint.

Bevestiging

De akoestische wandpanelen worden met keeplatten opgehangen.

Formaten

Elk formaat wandpaneel is mogelijk. Het grootste wandpaneel wat we ooit gemaakt hebben is 6 x 12 meter uit een deel. Dus kom maar op.

Kleur of fotografie

Nagenoeg alle PMS-kleuren en fotografie kan vertaald worden akoestische wandpanelen

Nagenoeg alle PMS-coated kleuren kunnen we vertalen in de fotodoeken voor de akoestische wandpanelen. We kunnen RAL-kleuren matchen maar daar zal altijd een verschil in zitten.

Tevens hebben we een fotodatabank met ruim 4000 beelden in HIGH RES formaat die ingezet kunnen worden. Wij zorgen ervoor dat de foto exact op maat wordt gemaakt voor het akoestische wandpaneel. Tevens sparen we stopcontacten, enz uit en zal het akoestische fotodoek naadloos doorlopen.

Akoestische absorptie-waarde

De AW-waarde van een akoestisch wandpaneel is 1,2

mooie vergezichten of panorama's op mijn wand en een stil kantoor

Als je meer wilt weten over onze werkwijze en hoe we jou kantoor ook om kunnen toveren. Bel ons en we vertellen je graag de mogelijkheden.

088 134 7600