Gestoffeerd akoestisch wandpaneel

Gestoffeerd akoestisch wandpaneel met geweldige geluidsabsorberende kwaliteiten

Een prachtig stoffen paneel voor geluiddemping dat het geluid perfect absorbeert. Een houten basis met akoestisch natuurvezel, afgewerkt met een wollen Camira Blazer Lite stof. Dankzij de 32 gemêleerde kleuren kun je met dit akoestische schilderij prachtige combinaties maken. Warme kleuren én een geweldige akoestiek.

  • 31 kleuren
  • duurzame stof
  • AW-waarde van 1,2
  • flexibele maatvoering

31 gemêleerde kleuren

De Camira Blazer Lite is de geweldig duurzame stof die onze gestoffeerde wandpanelen tot een circulair product maken. Maar als jij graag je ‘eigen’ stof in wilt zetten is dat ook geen probleem. Warme kleuren die ook nog eens matchen met de stoelen.

Duurzame akoestiek én duurzaam stof

Dit klasse-A product kent een AW-waarde van 1,2. Elk duurzaam, stoffen paneel voor geluiddemping wordt uitgevoerd met een keeplat; en dit slimme stukje hout zorgt ervoor dat je het akoestische paneel makkelijk en recht op kan hangen. Zo hangt je akoestische paneel altijd gelijk van de wand: ongeacht de achterwand.

Nagenoeg elke maatvoering

Dit geweldige klasse-A product is maar liefst 60 mm dik en kan in allerlei vormen geleverd worden; rechthoek, vierkant of cirkel? Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Zo heb jij volledige vormvrijheid in het ontwerp van je interieurplan, en kun je op een creatieve manier de juiste stilte creëren.

warme kleuren en een geweldige akoestiek

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, akoestisch natuurvezel, Camira Blazer Lite stof

Wij gebruiken formaldehyde-vrij MDF van 9 mm. Het is een Engels product waarbij de houtvezels en papieremulsie samen met stoom en druk een HD MDF geeft. Heel fijn om mee te werken. Onze vakmensen kunnen met dit MDF gezond werken en als klant kan je genieten van een gezond akoestisch product. Het beste van veel werelden.

Het restmateriaal wat er vrij komt bij elk product maken we Mycelium isolatie panelen mee. Als we aan het resthout geen functie meer kunnen geven maken we er akoestische oplossingen van van Mycelium of thermische panelen ook van Mycelium. Het hangt van de huidige vraag af wat we er mee doen. Zo gaat er niets verloren en zorgen we voor een positieve CO2 werkwijze.

Het populieren multiplex is formaldehyde-arm en deze gebruiken we voor de zijkanten van het akoestische wandpaneel. We zagen het populieren multiplex in stroken en met een CNC-freesinstallatie worden de groeven aan beide zijden erin gefreesd. Daarna lakken we het hout af met 2 lagen duurzame transparante lak.

We gebruiken natuurvezel als akoestische absorber. Het zijn vezels van industriële hennep die gebonden worden door bio-degradable PLA. De PLA is gemaakt van melkeiwit en zorgt voor de juiste binding van het hennep. De fabrikant vragen we de natuurvezel met de juiste densiteit en dikte te producten met de juiste akoestische absorptie die past bij het product. De absorber halen we uit de provincie Groningen waar deze van ouds her geproduceerd wordt. Hierdoor ontstaat een door-en-door Hollands product en minimaliseren we direct de Carbon Footprint.

Bevestiging

De akoestische wandpanelen worden met keeplatten opgehangen.

Formaten

Heel veel formaten zijn mogelijk. De kleinste maat is 1500 mm van de breedte van de rol en de hoogte is nagenoeg onbeperkt

Akoestische absorptie-waarde

De AW-waarde van een akoestisch gestoffeerd wandpaneel is 1,2

Gestoffeerd wandpaneel is in 31 Camira Blazer Lite kleuren uit te voeren

Gemêleerde duurzame stoffen die ook nog geluiddempend zijn?

Wil je meer weten over akoestiek of hoe wij een geluidsprobleem aanvliegen? Bel ons en we vertellen je er graag voer.

088 134 7600