Greenwall 1.0 divider

Akoestische divider uitgevoerd met rendiermos

Je wilt privacy rondom je werkplek én de akoestiek mag verbeterd worden. De oplossing is er! Een akoestische divider met aan beide zijden duurzaam rendiermos aan: helemaal uit Finland. Een op-en-top duurzaam product. Zelfs het framewerk wordt gemaakt uit formaldehyde-arm hout. Hollands vakmanschap waar je stil van wordt.

  • natuurlijk product
  • geen onderhoud
  • AW-waarde van 0,6 of 1,2
  • brandvertragend

Natuurlijk en 100% onderhoudsvrij product

Deze akoestische mosdivider is met recht een groene akoestische oplossing. Vanaf het rapen van het mos op de toendra’s, tot het moment dat dit paneel aan jouw wand hangt, is deze groene jongen zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Een prachtige akoestische divider met rendiermos die ook nog eens 100% onderhoudsvrij is.

AW-waarde van 1,2

Een natuurlijke, groene, akoestische divider die ongewenst geluid opslorpt. Wat wil je nog meer? Met een AW-waarde van 0,6 is deze akoestische divider goed in het opnemen van geluid omdat hij dubbelzijdig werkt. De natuur is onze beste akoestisch adviseur. Wil je de natuur een stukje helpen naar een AW-waarde van 1,2 dan is dat zeker mogelijk. Wij kunnen de Greenwall ‘upgraden’ tot het beste akoestische groene wand met een AW-waarde van 1,2. Dan zal de wand iets dikker worden maar dan heb je ook wat.

Brandvertragend en duurzaam productieproces

Elke fase van het productieproces is duurzaam ingericht. Nadat het mos gekleurd en brandvertragend is gemaakt wordt het gesorteerd en vervolgens in recyclebare dozen naar Nederland vervoert. Wij hebben vervolgens weer een speciaal team klaarstaan die het mos tot deze mooie, unieke, akoestische groene divider kan omtoveren.

Brandcertificaat:
Fire Classification_Greenwall 1

Een akoestische divider met echt mos, geweldig!

Wat is rendiermos?

Achter dit ogenschijnlijk simpel product schuilt een heel verhaal

Vanaf Denemarken tot aan de Noordpool ligt hetzelfde rendiermos. Omdat daar geen gras groeit eten bijvoorbeeld de elanden het mos als bij ons het gras voor de koeien.

Onze producent raapt het mos en slaat dit op in schuren. Als het nodig is wordt het eerst gewassen in azijn-oplossing. Dan wordt het gedroogd. Na het drogen worden het gekleurd in baden. De samenstelling is geheim maar er zitten in ieder geval pigmenten, glycerine en mineralen in. Daarna wordt het mos gedroogd en in dozen verpakt voor het transport naar Nederland.

10 jaar geleden zijn in Nederland voor het eerst gestart met het gebruik van rendiermos aan wanden en met akoestische eigenschappen. Tevens weten we dat het mos als het niet direct in het zonlicht hangt zeker 10 jaar op kleur blijft.

Opbouw

2 lagen van 6 mm formaldehyde-vrij MDF met akoestisch rendiermos van 25 a 45 mm, buitenframe van 18 mm formaldehyde-arm populieren multiplex.

De hoogte van het mos kan sterk variëren. Vanaf de wortel tot aan de kroon gebruiken wij het mos. Met RVS nietjes bevestigen wij de plukjes mos aan het MDF.

Het hang af hoe ‘hoog’ het mos is wanneer het mos in Finland is geraapt. In het voorjaar is het mos lager en in het najaar is het mos langer. In het najaar heeft het mos de hele zomer door kunnen groeien.

Voetjes

De voetjes zijn gemaakt van 18 mm Populierenmultiplex met een pees in het midden verwerkt exact in de kleur van het mos.

Formaten

Wij maken de dividers op maat van je wens, dus zeg het maar.

Onze meubelmakers maken de dividers op maat. Zoals het verantwoord is om op een bepaalde grootte de dividers uit te voeren zullen we dit doen. Het is mogelijk om de dividers ‘blind’ te koppelen zodat je een vrijstaande moswand krijgt.
Wij staan ons mannetje dus kom maar op met die vraag.

Kleuren

Het rendiermos is in diverse kleuren beschikbaar

We hebben 16 kleuren mos beschikbaar. De donkergroen en naturel verkopen we veruit het meest. Afhankelijk van de wens en ontwerp kunnen we andere kleuren gebruiken.

AW-waarde

De AW-waarde van een standaard divider is 0,6 en deze kunnen we upgraden naar een AW-waarde van 1,2

Natuur en stilte om je heen wat wil je nog meer?

Als je meer wilt weten over onze Greenwall 1.0 en dat ie echt zo geweldig zoals we schrijven? Bel ons en we helpen je direct.

088 134 7600