RingRing

Circulaire akoestische belcel met isolatiewaarde van 45 dB

Deze geluiddempende Belcel is gemaakt van afgedankte vloeren van de NS. De vloeren worden in onze werkplaats schoongemaakt en opgeknapt waarna de vloerdelen gezaagd en gefreesd worden. In combinatie met het akoestische glas maken we deze prachtige belcel met een gemeten isolatiewaarde van 45 dB en een moderne afwerking. De RingRing is ontworpen door Tom Vooges.

  • 45 dB isolatiewaarde
  • circulair product
  • te huur en te koop
  • alles erop en eraan

45 dB isolatiewaarde

Dit stukje vakmanschap wordt verhuurd met een certificaat dat je belooft dat de isolatiewaarde 45 dB is. Dit betekent dat je buiten de cel niet kunt horen wat er in binnen gezegd wordt. Op de gehele Europese markt is er geen belcel te vinden die zo’n prestatie durft te garanderen: maar wij wel. De absorptie in de belcel is zo afgestemd dat het niet te ‘droog’ of te ‘nat’ klinkt. Met andere woorden: het is ontzettend fijn om een gesprek te voeren zónder dat je het gevoel hebt dat je in een dode kamer staat.

Circulair product

Een echt circulair product is gemaakt van een gebruikte grondstof met een lagere waarde. Door ontwerp, visie en vakmanschap wordt er meerwaarde gecreëerd. Deze voorwaarden zijn de basis voor een circulair product. Een beter voorbeeld van een product conform deze methode is er niet.

Alle onderdelen zijn modulair zodat wij de belcel ook na gebruik weer kunnen demonteren en in kunnen zetten als concentratieruimte of een andere akoestisch circulair product. En daar krijgen wij een glimlach van op ons gezicht.

Alles erop en eraan

Dit is niet zomaar een belcel: alle laatste snufjes zitten erin. Er zitten sensoren in de bodemplaat, zodat het licht en ventilatie aangaan zodra je binnenstapt. Zo cool! Het middelste akoestische paneel is te openen en voorziet je van stroom, een draadloze oplader en licht. Het kleine stukje hout zorgt ervoor dat je iPad niet van het plankje glijdt. Benieuwd welke snufjes je nog meer in deze belcel tegenkomt? Geef ons een bel.

Prive gesprek in ons kantoor voelt nu wel een stuk prettiger.

Opbouw

De basis zijn de vloeren van de NS treinen.

Het Stille Verzet koopt de vloeren van www.waardevol.com. Dat bedrijf haalt de vloeren van de oude treinen op. Zij ‘schonen’ de vloeren op totdat dit toonbare vloeren zijn.De meubelmakers van Het Stille Verzet zagen, frezen, boren de vloeren tot de juiste maten en vormen. Daar voeren zij de assemblage uit waarbij het akoestische glas met het hout tot een belcel wordt gemaakt. Omdat deze belcel 45 dB isolatiewaarde heeft is de deur ook 119 kg zwaar! Een echt bakbeest dus.

Wat zit er in de belcel

We hebben zoveel mogelijk innovaties en comfort toegepast - hieronder een lijstje

De belcel hebben we uitgevoerd met een indrukwekkende lijst aan zaken die het comfort en gebruik zeer aangenaam maken:
– vloer met sensoren die de gebruiker detecteert
– licht en lucht wordt ingeschakeld zodra een gebruiken in de RingRing stapt
– er zit lucht in- en afvoer, twee maal de capaciteit dan noodzakelijk. Zo ruik je nooit de vorige gebruiker en je hoor de afzuiging niet
– draadloze oplader voor elke gangbare smartphone, USB kabels zijn zo 2000
– 220 V om je laptop extra energie te geven
– Led lampje fraai weggewerkt in ‘blind’ bedieningspaneel
– houten strookje zodat je iPad of iPhone niet kan vallen
– de zware akoestische deur is zo opgehangen dan er een onderdruk ontstaat en de deur gemakkelijk open gaat
– de akoestische panelen kunnen helemaal custom made uitgevoerd worden

Akoestiek

We hebben veel aandacht geschonken aan het ontwerp, circulariteit en akoestiek, natuurlijk

Het glas en de sandwich van hout zijn gemeten en hebben een isolatie-waarde van 45 dB. Daarom weegt alleen de deur al 119 Kg. Massa zorgt voor goede isolatie daarom weegt de hele belcel tegen de 600 Kg. Ook in de belcel is er niet te weinig en ook niet teveel absorptie – het belt heerlijk zonder reflecties of dat je denkt dan niemand je hoort omdat de absorptie teveel is. Gewoon goed gebalanceerd.

Heerlijk stil bellen kan dat ook bij ons op kantoor?

Wil je geïnformeerd worden over de mogelijkheden van onze circulaire belcel? Bel ons en we informeren je.

088 134 7600