Silent Reed

Geluiddempend echt riet

Dit riet wordt geoogst in en rond de Weerribben in Friesland. Echt Hollands riet met perfecte akoestische eigenschappen. Wat wil je nog meer. Het toonbeeld van een natuurlijk, biobased akoestisch product wat ook nog de ontwerp principes van Biophilic Design volgt. Natuurlijker en stiller wordt het niet.

Waar vindt je zo’n mooie natuurlijke akoestische oplossing.

  • natuurlijk product
  • geen onderhoud
  • AW-waarde van 0,75
  • van eigen grond

Natuurlijk en 100% onderhoudsvrij product

Silent Reed heeft geen onderhoud nodig. Het riet is na de oogst gedroogd en in die staat blijft het zoals wij het leveren. Dus je hebt zolang je het mooi vindt een geweldig product dat geluid blijft opslurpen.

AW-waarde van 0,75

De rietstengels worden geselecteerd op verschillende diktes. Het riet wordt op lengte gemaakt en de diktes worden door elkaar gemengd. Dan worden de stengels in panelen met plint gemonteerd. De rietstengels zijn hol van binnen en dat zorgt er voor dat het geluid tegen stilstaande lucht in de rietstengel ‘botst’. Die botsing geeft dus een geluidsabsorberend effect wat verrassend goed is.

De natuur heeft alles al een keer bedacht en wij mogen daar gebruik van maken.

Van eigen grond

Dit akoestische riet wordt in Friesland geoogst. Rondom de Weerribben werken we samen met een riethandelaar die het riet oogst en sorteert. Wij betrekken diverse soorten riet bij hem en dit verwerken wij weer in Zuidland. De lengte en diktes van de rietstengels is het ei van Columbus. We hebben diverse lengtes en diktes onderzocht en deze kwam goed uit de bus en dan nog uit eigen land, toen was de keuze snel gemaakt.

Omdat dit riet niet gekweekt wordt en wij in grote hoeveelheden beleverd worden is de CO2 uitstoot van dit product negatief. Het riet haalt het hele jaar tot de winter CO2 uit de lucht. Dit maakt het toch wel een heel goed en groen geluiddempend product en dan bedoel ik niet de kleur.

Riet in mijn kantoor en dan is het stil, natuurlijk

Heeft dit riet onderhoud nodig?

Dit riet blijft tientallen jaren goed. Het kan na 10 of 20 jaar heel licht verkleuren.

Opbouw

18 mm multiplex die wij aan de muur monteren en daarin verlijmen wij de bundels riet zodat er een mooi patroon ontstaat.

Bevestiging

Silent Reed wordt met keeplatten geleverd

Formaat

Standaard is de Silent Reed 1200 x 2400 mm maar uiteindelijk is deze oplossing in elke maatvoering leverbaar

Wie voelt zich nu niet thuis in de natuur?

Als je meer wilt weten over ons geluiddempend riet en dat ie echt zo geweldig zoals we schrijven? Bel ons en we helpen je direct.

088 134 7600