Chunk gestoffeerd

Gestoffeerd akoestische kamerdivider met geweldige geluidsabsorberende kwaliteiten

Deze gestoffeerde kamer divider is door de geweldige stoffen van Camira Fabrics hartstikke knuffelbaar. Op één naadje na is deze divider helemaal uit deze stof gemaakt.

Deze divider slurpt aan beide zijden het geluid op én brengt ook nog eens wat design en stijl in de omgeving. En dan is er ook nog eens keuze uit 32 kleuren; van uni tot gemêleerd, van vintage tot hip. Het kan allemaal!

  • 31 kleuren
  • duurzame stof
  • AW-waarde van 1,2
  • koppelbaar

keuze uit 31 gemêleerde kleuren

Deze gestoffeerde kamer divider staat met 2 stevige poten op de grond. Deze ‘voeten’ worden desgewenst ook nog gestoffeerd, zodat deze geweldige divider volledig in stijl uitgevoerd is.
Zelfs het kleinste detail is met stof afgewerkt! En dan is er ook nog eens keuze uit 31 kleuren; van uni tot gemêleerd, van vintage tot hip.

AW-waarde van 1,2

Door zijn dikte van 120 mm heeft deze gestoffeerde kamer divider van twee kanten een uitstekende akoestiek. In het midden van deze krachtpatser zit een isolerend paneel waardoor geluid niet ‘door kan slaan’.

De absorberende massa is gemaakt van natuurvezel en heeft een massa van wel 45 kg/m3. Duidelijk en helder, daar houden we van.

Duurzame akoestiek en stof

Camira Blazer Lite is de stof die op deze gestoffeerde kamer divider mag.

De overgebleven afsnijdsels gaan naar de vrije school in Oud-Beijerland waar leerlingen deze weer gebruiken om andere mooie dingen van te maken. Duurzame stilte kent vele gezichten.

fluisterstille divider met zulke mooie kleuren en details

Opbouw

6 mm formaldehyde-vrij MDF, 18 mm populieren multiplex, akoestisch natuurvezel, Camira Blazer Lite stof

Wij gebruiken formaldehyde-vrij MDF van 9 mm. Het is een Engels product waarbij de houtvezels en papieremulsie samen met stoom en druk een HD MDF geeft. Heel fijn om mee te werken. Onze vakmensen kunnen met dit MDF gezond werken en als klant kan je genieten van een gezond akoestisch product. Het beste van veel werelden.

Het restmateriaal wat er vrij komt bij elk product maken we Mycelium isolatie panelen mee. Als we aan het resthout geen functie meer kunnen geven maken we er akoestische oplossingen van van Mycelium of thermische panelen ook van Mycelium. Het hangt van de huidige vraag af wat we er mee doen. Zo gaat er niets verloren en zorgen we voor een positieve CO2 werkwijze.

Het populieren multiplex is formaldehyde-arm en deze gebruiken we voor de zijkanten van het akoestische wandpaneel. We zagen het populieren multiplex in stroken en met een CNC-freesinstallatie worden de groeven aan beide zijden erin gefreesd. Daarna lakken we het hout af met 2 lagen duurzame transparante lak.

We gebruiken natuurvezel als akoestische absorber. Het zijn vezels van industriële hennep die gebonden worden door bio-degradable PLA. De PLA is gemaakt van melkeiwit en zorgt voor de juiste binding van het hennep. De fabrikant vragen we de natuurvezel met de juiste densiteit en dikte te producten met de juiste akoestische absorptie die past bij het product. De absorber halen we uit de provincie Groningen waar deze van ouds her geproduceerd wordt. Hierdoor ontstaat een door-en-door Hollands product en minimaliseren we direct de Carbon Footprint.

Voetjes

De akoestische kamerdivider staat stevig op houten voeten met stelmechanisme.

De voetjes zijn handgemaakt en passen perfect bij deze divider. Onder de voeten zijn stelvoetjes geplaatst zodat de divider loodrecht en stevig op zijn voeten gezet kan worden. Tevens hebben we een pees gemaakt van de gebruikte stof zodat de voetjes exact ‘matchen’ bij de divider. Soms gaat het om de details.

Formaten

Nagenoeg elk formaat is mogelijk. we vertalen graag je wens in een geweldige divider

Akoestische absorptie-waarde

De AW-waarde van deze akoestische divider is 1,2

Chunk is uit te voerne met 31 kleuren Camira Blazer Lite

Een akoestische oplossing naast mijn bureau?

Wil je meer weten over onze werkwijze of ons de akoestiek laten meten? Bel ons en we staan in de startblokken.

088 134 7600