Silent Reed Divider

Akoestische riet divider

Een geweldige akoestische divider gemaakt met echt riet uit de Weerribben.

Onze meubelmakers hebben er een houten frame omheen gemaakt zodat dit een sierraad is in je kantoor. Je ziet de divider van 2 zijden en natuurlijk absorbeert die divider ook aan 2 zijden.

Dit oer Hollandse materiaal is in een heel hip jasje gestoken dat ook nog goed is voor de akoestiek.

  • natuurlijk product
  • geen onderhoud
  • AW-waarde van 0,75
  • van eigen grond

Natuurlijk en 100% onderhoudsvrij product

Silent Reed Divider heeft geen onderhoud nodig. Het riet is na de oogst gedroogd en gesorteerd en in die staat blijft het zoals wij het leveren. Dus je hebt zolang je het mooi vindt een geweldig product dat geluid blijft opslurpen.

Er is geen onderhoud nodig alleen heel veel aandacht en liefde. Dan komt de Silent Reed Divider het beste tot zijn recht.

AW-waarde van 0,75

De rietstengels worden na de oogst geselecteerd op verschillende diktes. Het riet wordt op lengte gemaakt en de diktes worden door elkaar gemengd. Dan worden de stengels in de divider gemonteerd. De rietstengels worden niet gelijmd en blijven altijd los liggen in de divider en daarom een echt circulair product.

De rietstengels zijn hol van binnen en dat zorgt er voor dat het geluid tegen stilstaande lucht in de rietstengel ‘botst’. Die botsing geeft dus een geluidsabsorberend effect wat verrassend goed is. In de divider gebeurd dit van 2 zijden dus dubbel zo effectief met geluid.

De natuur heeft alles al een keer bedacht en wij mogen daar gebruik van maken.

Van eigen grond

Dit akoestische riet wordt in Friesland geoogst. Rondom de Weerribben werken we samen met een riethandelaar die het riet oogst en sorteert. Wij betrekken diverse soorten riet bij hem en dit verwerken wij weer in Zuidland. De lengte en diktes van de rietstengels is het ei van Columbus. We hebben diverse lengtes en diktes onderzocht en deze kwam goed uit de bus en dan nog uit eigen land, toen was de keuze snel gemaakt.

Omdat dit riet niet gekweekt wordt en wij in grote hoeveelheden beleverd worden is de CO2 uitstoot van dit product negatief. Het riet haalt het hele jaar tot de winter CO2 uit de lucht. Dit maakt het toch wel een heel goed en groen geluiddempend product en dan bedoel ik niet de kleur.

Biobased akoestiek, natuurlijk vanzelfsprekend

Heeft Silent Reed Divider onderhoud nodig?

Dit riet blijft tientallen jaren goed. Het kan na 10 of 20 jaar heel licht verkleuren.

Akoestiek

Silent Reed Divider heeft een AW-waarde van 0,75 en gelukkig heeft de divider 2 zijden.

Formaat

De Silent Reed Divder kan op nagenoeg elke maatvoering gemaakt worden. Er zit een bepaalde maximale maat aan qua hoogte en lengte i.v.m stabiliteit en gewicht

Akoestisch riet in een divider, maar natuurlijk

Wil je ook een goede akoestiek en een natuurlijke oplossing? Bel ons en we helpen je uit de brand.

088 134 7600