Trees

Geluiddempende wand van PET met echte berkenbomen

Een spectaculair, onderhoudsvrij bos in je kantoor én een geweldig geluid. Dit is Biophilic Design op en top. Dit bos heeft niet alleen een prachtige uitstraling maar zorgt er ook voor dat de ruimte heerlijk stil wordt. De 50 mm Silent Paper laag garandeert A-klasse geluidsabsorptie en de echte berkenbomen maken dit ontwerp uniek.

Trees combineert functionaliteit en aanzicht, een pronkstuk voor jouw ruimte.

  • biobased product
  • circulair product
  • AW-waarde van 1,2
  • brandvertragend

Biobased product

Een speciale European Treeworker haalt de mooie berkenbomen voor ons uit het bos. Hij selecteert specifiek de bomen die op het punt staan gerooid te worden. Zo geven wij deze zieke boom toch nog een functie. Waarom berkenbomen? De gewikkelde bast zorgt ervoor dat de kans op scheuren nihil is en de berk ontzettend lang mooi blijft. Op deze manier worden de ‘oude’ berkenbomen geen biomassa, maar een geweldig mooi sieraad aan je wand!

AW-waarde van 1,2

De opbouw van onze Trees is van begin tot eind gemaakt voor een goede akoestiek. De achterwand is een indrukwekkende combinatie van 9 mm formaldehyde-vrij MDF en akoestisch Silent Paper, een circulaire en biobased absorber van wereldklasse. Dit zorgt voor een AW-waarde van 1,2: het beste wat je kan krijgen. Het ziet er dus niet alleen mooi uit maar zorgt ook voor geweldige geluiddemping.

circulai product

De Trees zijn een goed voorbeeld van een circulair product. De berkenbomen eindigen niet als biomassa maar worden als nieuw product voor de akoestiek ingezet. Ook na de gebruiksperiode kunnen de bomen opnieuw ingezet worden als akoestische oplossing of zelfs voor een ander doel. Wij voeren geen bewerkingen aan de berkenbomen uit waardoor de ‘waarde’ zo hoog mogelijk blijft.

Ook de laag Silent Paper is volledig recyclebaar en circulair. Onbesmet Silent Paper kan bij teruggave gewoon weer opnieuw verwerkt worden tot nieuwe Silent Paper matten.

Echte bomen en een geweldige akoestiek, heerlijk

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, Silent Paper, berkenbomen

Bevestiging

De vormen worden met keeplatten of kit aan de wand bevestigd

Formaten

We kunnen elke formaat Trees maken zolang de bomen in de lengte maar voorradig zijn.

Densiteit

Akoestisch PET heeft een densiteit van 2800 g/m2 wat ook voor een perfecte akoestiek zorgt.

Akoestische absorptie-waarde

De AW-waarde is 1,2

Wij gebruiken de AW-waarde als vaste waarde om de akoestische absorptie uit te drukken. Een AW-waarde van 1,2 is de beste absorptie. Het is geen logaritmische berekening zoals dB-waarden. Als Voor een ruimte waar 5 m2 aan akoestische absorptie nodig is aan een oplossing met een AW-waarde van 1, 10 m2 nodig als je een oplossing toepast met een NRC-waarde van 0,5. Op basis van een akoestische meting berekenen we hoeveel absorptie er nodig is en tevens hoeveel m2 van het kwaliteitsproduct er nodig is. Een meting is niet noodzakelijk (maar wel nauwkeuriger). Door gebruik van afmetingen en foto’s van de ruimte kunnen we een inschatting maken om het benodigde aantal m2 te benaderen.

Wil je ook je eigen fluisterstille berkenbos?

Als je meer wilt weten over het akoestische berkenbos en hoe dit de akoestiek kan verbeteren? Bel ons en we leggen alle zaken uit.

088 134 7600