Trees

Geluiddempende wand van PET met echte berkenbomen

Dit bos is niet alleen mooi maar zorgt er ook voor dat de ruimte heerlijk stil wordt. De 60 mm zwarte akoestische laag slurpt het geluid op en de echte berkenbomen, die staan er gewoon mooi te wezen. Een spectaculair, onderhoudsvrij bos in je kantoor én een geweldig geluid. Dit is Biophilic Design op en top.

  • natuurlijk product
  • circulair product
  • AW-waarde van 1,2
  • brandvertragend

Natuurlijk product

Een speciale European Treeworker haalt de mooie berkenbomen voor ons uit het bos. Hij selecteert specifiek de bomen die op het punt staan gerooid te worden. Zo geven wij deze zieke boom toch nog een functie. Waarom berkenbomen? De gewikkelde bast zorgt ervoor dat de kans op scheuren nihil is en de berk ontzettend lang mooi blijft. Op deze manier worden de ‘oude’ berkenbomen geen biomassa, maar een geweldig mooi sieraad aan je wand!

NRC-waarde van 1,2

De opbouw van onze Trees is van begin tot eind gemaakt voor een goede akoestiek. De achterwand is een indrukwekkende combinatie van 9 mm formaldehyde-vrij MDF en akoestisch PET van wel 60 mm. Dit zorgt voor een AW-waarde van 1,2: het beste wat je kan krijgen. Het ziet er dus niet alleen mooi uit maar zorgt ook voor geweldige geluiddemping.

Circulair product

De Trees zijn een goed voorbeeld van een circulair product. De berkenbomen eindigen niet als biomassa maar worden als nieuw product voor de akoestiek ingezet. Ook na de gebruiksperiode kunnen de bomen opnieuw ingezet worden als akoestische oplossing of zelfs voor een ander doel. Wij voeren geen bewerkingen aan de berkenbomen uit waardoor de ‘waarde’ zo hoog mogelijk blijft.

Echte bomen en een geweldige akoestiek, heerlijk

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, 60 mm gerecycled akoestisch PET, berkenbomen

Bevestiging

De vormen worden met keeplatten of kit aan de wand bevestigd

Formaten

We kunnen elke formaat Trees maken zolang de bomen in de lengte maar voorradig zijn.

Densiteit

Akoestisch PET heeft een densiteit van 2800 g/m2 wat ook voor een perfecte akoestiek zorgt.

Akoestische absorptie-waarde

De AW-waarde is 1,2

Wij gebruiken de AW-waarde als vaste waarde om de akoestische absorptie uit te drukken. Een AW-waarde van 1,2 is de beste absorptie. Het is geen logaritmische berekening zoals dB-waarden. Als Voor een ruimte waar 5 m2 aan akoestische absorptie nodig is aan een oplossing met een AW-waarde van 1, 10 m2 nodig als je een oplossing toepast met een NRC-waarde van 0,5. Op basis van een akoestische meting berekenen we hoeveel absorptie er nodig is en tevens hoeveel m2 van het kwaliteitsproduct er nodig is. Een meting is niet noodzakelijk (maar wel nauwkeuriger). Door gebruik van afmetingen en foto’s van de ruimte kunnen we een inschatting maken om het benodigde aantal m2 te benaderen.

Wil je ook je eigen fluisterstille berkenbos?

Als je meer wilt weten over het berkenbos en hoe dit de akoestiek kan verbeteren? Bel ons en we leggen alle zaken uit.

088 134 7600