Woods in PETFelt

Een geluiddempend bos van akoestisch PETFelt en echte bomen

Een duurzaam, akoestisch bos gesneden uit PETFelt met 3D-effect. Dit akoestische materiaal kunnen wij in een patroon van drie verschillende soorten bos snijden. We snijden al deze details uit om een effect met geweldig mooie slagschaduwen te creëren. Zo toveren we in no-time een rustgevend, natuurlijk bos op de muren van jouw ruimte.

Wil jij een eiken,- beuken,- of populierenbos aan je muur? Net echt en o zo stil.

  • 3 soorten bos
  • 3D-effect
  • AW-waarde van 1,2
  • herhaald patroon

Keuze uit drie verschillende soorten bos

De toplaag van akoestisch PETFelt kan in drie verschillende soorten bos gesneden worden. Wil je liever een eiken,- beuken,- of toch een populierenbos aan de muur? Daarnaast wordt het hele product in onze eigen werkplaats gemaakt, gewoon, op Nederlandse bodem. Duurzaam en top kwaliteit.

Onze monteurs monteren je plattegrond graag op de juiste positie. Niet alleen omdat dit een specialistisch werkje is maar ook omdat wij niets aan het toeval overlaten.

AW-waarde van 1,2

Met een AW-waarde van 1,2 is deze akoestische wand één van de toppers uit ons assortiment. Je vindt de grote truc achter het PET Felt: een geluidsabsorber van Silent Paper. Dit is met recht een klasse-A akoestisch product dat ook nog eens volledig naar wens ontworpen kan worden. Dus haal de natuur naar binnen en maak je kantoor fluisterstil.

Voorstelling kan herhaald worden

De drie verschillende soorten bos kunnen continue herhaald worden. Wil je een eikenbos over een wand van wel 50 meter lang? Geen probleem! De voorstelling kan keer op keer herhaald worden zonder in herhaling te vallen: een écht bos aan de muren. Het resultaat spreekt voor zich!

Wandelen in het bos om tot rust te komen. Dat kan nu in mijn eigen kantoor

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, Silent paper, 2 lagen van 9 mm PETFelt en 9 mm eiken- berken- of beukenhout

Wij gebruiken formaldehyde-vrij MDF van 9 mm. Het is een Engels product waarbij de houtvezels en papieremulsie samen met stoom en druk een HD MDF geeft. Heel fijn om mee te werken. Onze vakmensen kunnen met dit MDF gezond werken en als klant krijg je een gezond akoestisch product. Het beste van veel werelden.

Bevestiging

De PETFelt cassette's worden met lamello's verbonden en met keeplatten opgehangen.

Afwerking

Zijkanten worden in een RAL-kleur gemaakt die overeenkomt met het gebruikte PETFelt

Formaten

Maximale formaat PETFelt is 1220 x 2420 mm. Een veelvoud hiervan kunnen wij nagenoeg naadloze wand produceren

De geproduceerde PETFelt panelen zijn vanuit de producent 1220 x 2420 mm. Door enkele productie stappen zijn de sheets niet altijd haaks. Een werkbare oppervlakte zal al snel naar de 1200 x 2400 mm gaan. Wij ‘kanten’ altijd de panelen om met een haaks paneel te beginnen, anders kunnen we geen naadloze wanden maken.

Samenstelling

PETFelt is gemaakt van 75% gerecyclede vezels en 25% 'virgin' vezels. De verhouding kan geen 100% gerecycled zijn want PETFelt bestaat uit een smeltdraad en een vuldraad. De smeltdraad is door de productie vervormd en kan niet in de originele vorm terug gebracht worden.

Een helemaal 100% gerecycled PET is erg ingewikkeld en bijna niet te produceren. Een akoestischPET of PETFelt bestaat uit 30 a 60 laagjes Non Woven sheets die kruislings over elkaar worden gelegd en dan in een oven van 180 graden wordt verwarmd. Daarna wordt de massa geperst en de mate van persing zorgt voor de juiste dikte en absorptie-waarde.

PETFelt bestaat uit een smeltvezel en een vulvezel. De verhoudingen liggen globaal 20% smeltvezel en 80% vulvezel. De smeltdraad is over het algemeen wit of transparant van kleur. Daarom is gemêleerde kleuren makkelijker te produceren dan Solid kleuren.

Bij het produceren is dan ook de uitdaging om per batch dezelfde kleur te maken. Er zit altijd een kleurverschil tussen elke batch. De kleur wordt beoordeeld door getrainde mensen en toch blijft dit vrij ingewikkeld om een kleur stabiel te houden. In een project in het altijd verstandig in een keer de juiste hoeveelheid PETFelt te bestellen om kleurverschillen te vermijden.

Densiteit

PETFelt heeft een densiteit van 1800 gr/m2 met een gecontroleerde airflow

Akoestische absorptie-waarde

In deze oplossing zit Silent paper en 2 lagen PETFelt, hierdoor ontstaat een AW-waarde van 1,2. Wat een klasse-A absorptie geeft.

Wij gebruiken AW-waarde als vaste waarde om de akoestische absorptie uit te drukken. Een AW-waarde van 1,2 is de beste absorptie. Het is geen logaritmische berekening. Dus als je voor een ruimte 5 m2 akoestische absorptie nodig hebt met een AW-waarde van 1,2. En het product heeft maar een AW-waarde van 0,6 dan heb je voor deze ruimte dus 10 m2 akoestische absorptie nodig oftewel 10 m2 product. Bij Het Stille Verzet berekenen we zo een bepaalde spraakverstaanbaarheid o.b.v. de eerste meting of berekening en hoeveel absorptie er dan van welke kwaliteit toegevoegd moet worden.

In de 3D plattegrond gebruiken we eerst een 9 mm MDF zodat het geluid niet ‘doorslaat’. Daarna komt een 50 mm akoestisch PET en samen met het PETFelt zorgt dit voor de AW-waarde van 1,2.

3 soorten uitstraling

We hebben 3 soorten voorstellingen ontworpen. Het populieren-, beuken-, en eikenbos met bijpassende PETFelt kleuren. zoals hieronder weergegeven.

Vul je gegevens in om het Woods in PETFelt bestand te downloaden.

Populier, beuk of eik. Van welk bos mogen we je kantoor stiller maken?

Als je meer wilt weten over onze werkwijze en hoe we je favoriete bos kunnen vertalen in een heerlijk stille werkplek. Zie je door het bos de bomen niet meer? bel ons en we helpen je verder.

088 134 7600