Maps in PETFelt

Akoestische 3D plattegrond van dubbellaags PETFelt in 70 kleuren

Een 3D stad van PETFelt creëert niet alleen die lang gezochte stilte, maar is ook werkelijk waar een sieraad aan je muur. Deze plattegronden zijn gemaakt van akoestisch PETFelt en uit te voeren in 70 kleuren. Een AW-waarde van 1,2 en nagenoeg iedere stad of streek kan aan de muur.

We leveren dit geluiddempend object in cassette’s van 1200 x 2400 mm welke opgeteld voor een geweldig plaatje zorgt.

  • elk onderwerp mogelijk
  • in 70 kleuren te maken
  • AW-waarde van 1,2
  • elke grootte is mogelijk

Elke stad of dorp in 3D uit te voeren

Welke stad of streek je ook wilt: wij voeren deze in 3D voor je uit in PETFelt. We isoleren de straten, waterwegen en zelfs de treinsporen zodat jij je kunt verwonderen over de details. Het is mogelijk een bepaald detailniveau te behalen, hoe meer details des te meer er te zien is. We snijden al deze details uit om een effect met geweldig mooie slagschaduwen te creëren. Zo kan je elke keer jouw favoriete stukje stad of dorp opzoeken.

Onze monteurs monteren je plattegrond graag op de juiste positie. Niet alleen omdat dit een specialistisch werkje is maar ook omdat wij niets aan het toeval overlaten.

AW-waarde van 1,2

Klasse-A: en dat merk je. Met een AW-waarde van 1,2 is deze akoestische wand één van de toppers uit ons assortiment. Dit is met recht een klasse-A akoestisch product dat ook nog eens volledig naar wens ontworpen kan worden. Kies je stad, dorp of streek en wij doen de rest. Niet alleen de twee lagen PETFelt maar ook de daarachter geïnstalleerde akoestische absorber van Silent Paper dragen bij aan een geweldige geluidsabsorptie.

Plattegrond kan zo groot als je wilt

Hoe groot of lang jij jouw plattegrond ook wilt: alles is mogelijk. Wij zorgen voor een digitale kaart en zorgen ervoor dat ieder element perfect uitgelijnd is op jouw muur: hoe groot deze ook is. Kies uit één van de 70 kleuren en wij zorgen dat er een stukje vakmanschap aan jouw muren pronkt.

Onze specialisten kijken ook naar de WCD’s, plinten en niet recht lopende wanden. Zij zorgen er voor dat alles naadloos aan de wand komt en dat het er spectaculair uit ziet.

Kleurkaart PETFelt

Mijn stad in 3D om stil van te worden

Opbouw

9 mm formaldehyde-vrij MDF, 40 mm Silent Paper en 2 lagen van 9 mm PETFelt

Wij gebruiken formaldehyde-vrij MDF van 9 mm. Het is een Engels product waarbij de houtvezels en papieremulsie samen met stoom en druk een HD MDF geeft. Heel fijn om mee te werken. Onze vakmensen kunnen met dit MDF gezond werken en als klant krijg je een gezond akoestisch product. Het beste van veel werelden.

Bevestiging

De PETFelt cassette's worden 'onzichtbaar' en met keeplatten opgehangen.

Afwerking

Zijkanten worden met stroken PETFelt afgewerkt waardoor het lijkt alsof de hele plattegrond uit één paneel gemaakt is.

Formaten

Maximale formaat PETFelt is 1220 x 2400 mm. Met een veelvoud hiervan kunnen wij nagenoeg naadloze wanden produceren

De geproduceerde PETFelt panelen zijn vanuit de producent 1220 x 2440 mm. Door enkele productie stappen zijn de sheets niet altijd haaks. Een werkbare oppervlakte zal al snel naar de 1200 x 2400 mm gaan. Wij ‘kanten’ altijd de panelen om met een haaks paneel te beginnen, anders kunnen we geen naadloze wanden maken.

Samenstelling

PETFelt is gemaakt van verschillende samenstellingen.

Een helemaal 100% gerecycled PET is erg ingewikkeld en bijna niet te produceren. Een akoestisch PET of PETFelt bestaat uit 30 a 60 laagjes Non Woven sheets die kruislings over elkaar worden gelegd en dan in een oven van 180 graden wordt verwarmd. Daarna wordt de massa geperst en de mate van persing zorgt voor de juiste dikte en absorptie-waarde.

PETFelt bestaat uit een smeltvezel en een vulvezel. De verhoudingen liggen globaal 20% smeltvezel en 80% vulvezel. De smeltdraad is over het algemeen wit of transparant van kleur. Daarom is gemêleerde kleuren makkelijker te produceren dan Solid kleuren.

Bij het produceren is dan ook de uitdaging om per batch dezelfde kleur te maken. Er zit altijd een kleurverschil tussen elke batch. De kleur wordt beoordeeld door getrainde mensen en toch blijft dit vrij ingewikkeld om een kleur stabiel te houden. In een project in het altijd verstandig in een keer de juiste hoeveelheid PETFelt te bestellen om kleurverschillen te vermijden.

Densiteit

PETFelt heeft een densiteit van 2000 gr/m2 met een gecontroleerde airflow

Akoestische absorptie-waarde

In deze oplossing is er 50 mm akoestisch PET of 40 mm Silent Paper en 2 lagen PETFelt en hiervoor ontstaat een AW-waarde van 1,2. Wat een klasse-A absorptie geeft.

Wij gebruiken AW-waarde als vaste waarde om de akoestische absorptie uit te drukken. Een NRC-waarde van 1,0 is de beste absorptie. Het is geen logaritmische berekening. Dus als je voor een ruimte 5 m2 akoestische absorptie nodig hebt met een AW-waarde van 1,2. En het product heeft maar een AW-waarde van 0,6 dan heb je voor deze ruimte dus 10 m2 akoestische absorptie nodig oftewel 10 m2 product. Bij Het Stille Verzet berekenen we zo een bepaalde spraakverstaanbaarheid o.b.v. de eerste meting of berekening en hoeveel absorptie er dan van welke kwaliteit toegevoegd moet worden.

In de 3D plattegrond gebruiken we eerst een 9 mm MDF zodat het geluid niet ‘doorslaat’. Daarna komt een 50 mm akoestisch PET of 40 mm Silent Paper en samen met het PETFelt zorgt dit voor de NRC-waarde van 1,2.

Vul je gegevens in om het Maps in PETFelt bestand te downloaden.

Welke streek of stad mogen wij voor je stil maken?

Als je meer wilt weten over onze werkwijze en hoe we je stad of dorp kunnen vertalen in een heerlijk stil kantoor. Bel ons en wij maken je droom werkelijkheid!

088 134 7600