WorkWork

Circulaire akoestische concentratiewerkplek met isolatiewaarde van 45 dB

Het Stille Verzet toverde 25-jaar oude treinvloeren van de NS om tot deze unieke stilte werkplek. Nadat de vloeren in onze werkplaats schoongemaakt en in delen gezaagd zijn, worden deze gefreesd door onze Hollandse vakmannen om de unieke WorkWork of RingRing leven in te blazen. In combinatie met akoestisch glas creëren wij deze mooie, functionele concentratiewerkplek met een gemeten isolatiewaarde van wel 45 dB. De WorkWork is ontworpen door Tom Vooges van Bureau Vooges.

  • 45 dB isolatiewaarde
  • circulair product
  • alleen te huur
  • alles erop en eraan

45 dB isolatiewaarde

Om een stiltewerkplek écht stil te krijgen, moet je een specialist in huis halen. Die specialist: dat zijn wij. Dankzij een geweldige samenwerking met een groep ontwerpers, geluidsspecialisten en meubelmakers is het ons gelukt om een WorkWork te maken waarin je écht fluisterstil kunt werken. Plaats de WorkWork gewoon lekker in een kantoortuin, en je kan heerlijk rustig werken; omgeven door de natuur. Zo doe je dat anno 2021.

Circulair product

Een echt circulair product is gemaakt van een grondstof met ervaring. Door het ontwerp kunnen we meerwaarde creëren: de RingRing en WorkWork zijn namelijk gemaakt van modulaire elementen die na een gebruiksperiode gewoon opnieuw ingezet kunnen worden. Om de isolatiewaarde te kunnen garanderen weegt de deur alleen weegt al 119 Kg. Dát is kwaliteit.

Alles erop en eraan

Net als de RingRing hebben we ook deze concentratieplek voorzien van de laatste snufjes. Zodra je binnenstapt gaan licht en ventilatie direct aan. In het bureau zit een draadloze oplader, 220V én modieus licht dat je werk verlicht zonder je te verblinden. De ventilatie is met behulp van een suskast zo uitgevoerd dat je deze niet hoort en dat er toch tweemaal zoveel afgezogen wordt dan noodzakelijk. Het resultaat? Een frisse, circulaire, stille werkplek met voldoende zuurstof.

Geconcentreerd werken gaat top in de WorkWork

Opbouw

De basis zijn de vloeren van de NS treinen.

Het Stille Verzet koopt de vloeren van www.waardevol.com. Dat bedrijf haalt de vloeren van de oude treinen op. Zij ‘schonen’ de vloeren tot toonbare platen. De meubelmakers van Het Stille Verzet zagen, frezen, boren de vloeren tot de juiste maten en vormen het hout om tot onderdelen voor de WorkWork. Met de nodige schroeven en rubberstrippen, het akoestisch glas en enige extra onderdelen voeren zetten zij de ruimte in elkaar. Om te zorgen voor een stilte werkplek met isolatiewaarde van 45 dB, is een deur nodig van 119 kg zwaar! Een echt bakbeest dus.

Wat zit er in de WorkWork?

We hebben zoveel mogelijk innovaties en comfort toegepast - hieronder een lijstje

De concentratiewerkplek hebben we uitgevoerd met een indrukwekkende lijst aan zaken die het comfort en gebruik zeer aangenaam maken:
– een vloer met sensoren die de gebruiker detecteert
– licht en lucht die worden ingeschakeld zodra een gebruiken in de WorkWork stapt
– lucht in- en afvoer met tweemaal de capaciteit die eigenlijk voldoende is; zo ruik je nooit de vorige gebruiker en de stilte wordt niet verstoord door de afzuiging
– een draadloze oplader voor elke gangbare smartphone; USB kabels zijn zo 2000
– 220 V om je laptop extra energie te geven
– led lampje fraai weggewerkt in ‘blind’ bedieningspaneel
– een houten bureau
– 2 zware akoestische deuren die door de lichte onderdruk gemakkelijk open gaan
– akoestische panelen die custom made uitgevoerd worden

Akoestiek

We hebben veel aandacht geschonken aan het ontwerp, circulariteit en akoestiek, natuurlijk

Het glas en de sandwich van hout zijn gemeten en hebben een isolatie-waarde van 45 dB. Daarom weegt enkel de deur al 119 kg. Massa zorgt voor goede isolatie daarom weegt de hele ruimte tegen de 600 kg. Ook in de WorkWork is er niet te weinig en ook niet teveel absorptie – het werkt heerlijk zonder reflecties. Gewoon goed gebalanceerd.

Heerlijk in de kantoortuin fluisterstil werken?

Bel ons en we vertellen je alles over stiltewerkplekken en hoe dit bij jou te organiseren is?

088 134 7600